Afscheid van de Bruisplaats

Onverwacht moeten we onze Bruisplaats, die we nu anderhalf jaar  gebruiken als creatieve doe-het- zelf ontmoetingsruimte, verlaten. De hele hoek, waar zich een aantal creatieve ondernemers anti-kraak hebben gevestigd, is door eigenaar Multi vastgoed verkocht aan een nieuwe ontwikkelaar. Alles wordt gerenoveerd en daarna weer verhuurd. Fijn dat de verwaarloosde panden weer opgeknapt worden!

2013-07-03 0005 Opening Bruisplaats_1280x854Ondertussen improviseren we in de decembermaand waar net een vol activiteitenprogramma stond gepland. De pop-up cadeautjeswinkel van Creatief Gouda kan gelukkig vier zaterdagen terecht in de Chocoladefabriek. Daarnaast krijgen we via de gemeente tijdelijk beschikking over een pand om de hoek, Spoorstraat 11. Zo kunnen we in elk geval de OV-reizigers, die op 12 december massaal naar Gouda bij Kaarslicht komen, ontvangen in een ‘creatief service en inspiratiepunt’.DSC06242_800x600 brei en haakcafe

De Bruisplaats is spontaan ontstaan en was een experiment. Met de leden van de Bruisbrigade blikken we terug. De Bruisplaats bood onderdak aan:
– terugkerende activiteiten zoals brei- en haakcafe en repaircafe, Paintingoldies en ruilbieb
– workshops en bijeenkomsten zoals Bruisen voor Beginners en Bruisen voor nieuwe leden
– groepen die willen overleggen over hun initiatief en acties voorbereiden zoals de Goudse Kabouters, Pauzelandschap Potterspoort en Straatbieb Gouda
– gezellige samenkomsten zoals picknicks, borrels en recepties
Bruisen voor Nieuwe LedenHet is een fijne plek met de ‘look&feel’ van Gouda Bruist. We wilden Gouda Bruist meer zichtbaar maken via deze permanente plek. De Bruisplaats heeft daar zeker aan bijgedragen, maar het Pauzelandschap Potterspoort met de KOE nog veel meer.

We constateren dat Gouda Bruist veel meer is dan de Bruisplaats en kunnen ook best een poosje zonder eigen honk. Gouda Bruist draait om de mensen en de initiatieven. We bruisen graag door de hele stad heen! Door ons uitgebreide netwerk kunnen we op veel plekken onderdak vinden.

Zo is iedereen relaxed over het afscheid van de Bruisplaats en spreken we af te rond te kijken waar zich nieuwe kansen voordoen. Een nieuwe Bruisplaats zou wat ons betreft liever gezamenlijk zijn met andere bruisende organisaties of initiatieven.  De bovenverdieping van de Chocoladefabriek, dat lijkt ons wel wat. Kan dat niet een nieuwe broedplek worden voor creatieve ondernemers?
Zo is uit het afscheid van onze Bruisplaats al weer een nieuwe droom geboren.

Wil je een laatste  blik werpen op de Bruisplaats aan Vredebest 18? Kom vrijdag 28 november tussen 16.30 – 18.00 uur langs bij de afscheidsborrel. Neem zelf een hapje of drankje mee.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.