Bruisen voor beginners

startbijeenkomst lokale communitybuilding

Wil je een positieve impuls geven aan je eigen stad, dorp of buurt? Wil je een bruisende community op gang brengen waarin voortdurend nieuwe ideeën en initiatieven worden geboren en steeds meer mensen aanhaken en meedoen?

De Ideeënbrouwerij organiseert op aanvraag een startbijeenkomst voor iedereen die aan de slag wil met lokale communitybuilding. Het programma wordt aangepast aan de deelnemers. Bruisen voor Beginners is geschikt:
– voor bewoners
– voor gemeenten
– voor sociale teams/ welzijnswerkers
– voor een gemengde groep

Jouw eigen vragen staan centraal. Bijvoorbeeld: Hoe kan ik beginnen? Hoe vind ik in mijn stad of buurt mensen die mee willen doen? Hoe kan ik energie en enthousiasme aanboren? Hoe breng ik mensen en ideeën bij elkaar? Met welke onderwerpen ga ik aan de slag? Hoe kan ik social media inzetten en hoe zorg ik voor een online sociaal platform? Wat zijn succesfactoren? Wat is de rol van de gemeente hierin en van welzijnsorganisaties? Hoe kunnen zij bijdragen aan het ontstaan van meer bewonersinitiatieven en zelforganisatie?

Je maakt kennis met een aantal eenvoudige toepasbare, creatieve werkvormen, zoals ideeën brouwen, caleidoscoop van initiatieven, #durftevragen en bruispunt.
Het sluit aan op Bruisen, Brouwen, Binden – handboek voor lokale community builders, waarin de BRUISmethode staat beschreven.  Je krijgt een inkijkje in Gouda Bruist waar deze aanpak is ontstaan en succesvol is.
Aan het eind van de middag heb je nieuwe tips, tools, inzichten én inspiratie om in je eigen woonplaats of buurt aan de slag te gaan.

Enkele reacties van deelnemers:
‘Ik heb hele concrete ideeën en aanknopingspunten gekregen.’
‘Leuk, heel blij van geworden.’
‘Ik heb nu voldoende tools, daar ga ik mee starten.’
‘Ik kijk nu op een hele andere manier naar het verzamelen van ideeën.’

Datum:  op aanvraag via heleen@ideeenbrouwerij.nl
Tijd: een dagdeel
Kosten: 600 euro (excl. 21% BTW), exclusief ruimte en catering
Aantal deelnemers: maximaal 30

Locatie: Bruislab in Gouda of op locatie

Bruisen voor Beginners (gemeente Heemstede)

Bruisen voor Beginners (voor sociaal werkers)