Werkvormen

De Ideeënbrouwerij heeft verschillende werkvormen ontwikkeld die ook elders toepasbaar zijn. Wij kunnen op locatie bijeenkomsten begeleiden en lokale veranderingstrajecten ondersteunen.

We bieden een aantal mogelijkheden:

Bruisende stad
Hoe haal je talenten en ideeën naar boven? Hoe creëer je een omslag in mentaliteit? Van burgers die afwachten, reactief zijn en klagen, naar zelf in actie komen, aandacht voor opbouwende zaken en ‘wij maken de stad’.

Ideeën brouwen
Wil je ideeën en enthousiasme generen? Deze werkvorm duurt een dagdeel en is heel geschikt om nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden op gang te brengen.

Bruispunt
Wil je een ontmoetingsplaats creëren voor de gangmakers in je stad? Bruispunt is een open podium voor frisse ideeën, nieuwe acties en het delen van successen. Bruispunt is de plek om ideeën te lanceren, verder te helpen of over te nemen.

Bruisweb
Wil je een duurzaam netwerk opbouwen wat zich steeds verder kan uitbreiden? Een community website zorgt dat er gemakkelijker onderlinge verbindingen ontstaan en nieuwe mensen actief worden in de stad.  Bruispunt en Bruisweb gaan hand in hand. Online ontmoeting versterkt offline ontmoeting en omgekeerd.

Caleidoscoop
Wil je de gangmakers in een stad opsporen en anderen inspireren en motiveren? De caleidoscoop is een verzameling van succesvolle voorbeelden van initiatieven in een stad of buurt of rond een bepaald thema.

Passieprojecten
Hoe zorg je voor waardevolle verbindingen en ontmoetingen? In samenwerking met de Goudse Hartstocht zijn verschillenden concepten ontwikkeld, waarbij iemands passie of hobby het verbindende element is.
Straatmetamorfose
Hoe kunnen bewoners met creatieve middelen de sfeer in de straat veranderen? Bekijk wat mogelijk is met Goudkistje projecten en bekijk het voorbeeld van de balkonmetamorfose.