- Zorg dat de leden zelf inhoud kunnen plaatsen.
- Begin met een actieve startgroep van bijvoorbeeld tien leden die regelmatig dingen plaatsen.
- Breng de site pas naar buiten als er al wat op staat. Dus vorm eerst je netwerk en dan je site.
- In aansluiting op het voorgaande. Doe het beheer niet in je eentje maar met een (klein) team.
- Maak het plaatsen van activiteiten, nieuws, foto’s en filmpjes aantrekkelijk door de inhoud door te plaatsen op Facebook en Twitter.
- Stuur regelmatig een update (nieuwsbrief) naar alle leden met inhoud die van de site afkomstig is. Wij sturen tweewekelijks een update naar alle leden van Gouda Bruist met een selectie van het belangrijkste nieuws van de site.
- Leer degenen die het moeilijk vinden hoe ze iets op de site kunnen plaatsen. Organiseer een helpdesk en kruip samen met mensen achter de computer/ laptop/ tablet.
- Voor sommige bewoners blijft het toch moeilijk om zelf dingen op de site te plaatsen. Kijk dan of er iemand in het netwerk van diegene is die kan helpen of bied zelf aan iets voor de ander op de site te plaatsen.
- Kies voor een gebruikersvriendelijk systeem. Overweeg het aanmaken van een groep op Facebook. Voordelen: kosteloos, snel op te starten en heel interactief. Kijk bijvoorbeeld op Vogelbuurt Gouda Bruist .
- Zorg dat mensen elkaar ook offline treffen. Organiseer regelmatige ontmoetingen en zorg dat dit leidt tot interactie op de site. Zo hebben we na een Bruispunt altijd weer aanwas van nieuwe leden en nieuwe groepen op de site.
- Richt de site zo in, dat hij levendig overkomt. Bijvoorbeeld door wisselende foto’s en een activiteiten- of twitterfeed.Heb jij een tip of reactie? Plaats hem hieronder.
11 tips voor een levendig online platform voor een buurtcommunity
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.