Stadslab Leiden

Community naam Stadslab Leiden
Website www.stadslableiden.nl
Doel/ Motto Het Stadslab is een atelier voor ontmoetingen, een laboratorium  waar creatieve ideeën opbloeien, een broedplaats voor vernieuwing.
Kernactiviteiten Uit de visie en plan van aanpak Stadslab Leiden: Stadslab Leiden zal projecten opzetten en uitvoeren die Leiden nóg creatiever, innovatiever, cultureler, spannender, bruisender maken. Projectgroepen van betrokken en deskundige burgers van Leiden, uit diverse disciplines, komen samen in en om het Stadslab: een inspirerende ruimte in de binnenstad en de netwerksite www.stadslableiden.nl. Ze ontwikkelen plannen, zoeken samenwerking met ‘realisatoren’ (overheden, bedrijven, instellingen) om die plannen ook echt tot stand te helpen brengen. Stichting Stadslab Leiden organiseert en faciliteert deze activiteiten.
Initiatiefnemer Twee Leidenaren zijn in 2009 begonnen met de eerste activiteiten van Stadslab Leiden. Het begon met een grootse bijeenkomst waar bijna 350 mensen voor 9 ‘realisatoren’ van projecten (van een ontwikkelaar en een woningcorporatiedirecteur tot de citymarketeer) ideeën genereerden. De eerste Stadszomernachts-droom. Daaruit ontstond een fors aantal projectgroepen, die onder meer een boek over de verbeterkansen van de zestig pleinen in Leiden maakten (volledig uitverkocht), een uitgedacht en uitgetekend plan voor een stadsbad in de gracht ontwikkelden (glorieus niet gelukt), een onderzoek naar de talloze festivals in de stad op gang brachten en het project Singelpark initieerden: een plan voor het langste en bijzonderste park van Nederland, waar inmiddels zo’n 12 miljoen euro voor bij elkaar is bestemd.
Gestart November 2009
Aantal leden Meer dan 70 actieve leden uit allerlei disciplines zijn inmiddels belangeloos actief in projectgroepen, meer dan 300 enthousiaste Leidenaren zijn op andere manieren betrokken. Iedereen is welkom om mee te denken of deel te nemen.
Organisatievorm  Stichting
Partners en financiering Stadslab Leiden heeft een groot aantal sponsoren. Alle Leidenaren kunnen een ‘aandeel kopen’.
Lees ook het verslag van de Rolling Stone bijeenkomst bij Stadslab Leiden op 26-9-2012

Geef een reactie