Makers en Doeners

 
Community Makers en Doeners (Rotterdam Alexander)
Website makersendoeners.nl  makersendoeners.net
facebook.com/bruisendalexander
Doel/ Motto  Burgerkracht netwerk met als doel het verbinden van inwoners, organisaties, gemeente en bedrijven die  hun krachten willen inzetten voor de stad.
Trekker Marjanne van Ginneken: “Makers en Doeners is een bottom-up beweging van zelf doeners. Waar institutionalisering van hulp en bijstaan weer terug gebracht mag worden naar -gewoon doen voor je medemens.
Burgerkracht pur sang. Creatievelingen, ondernemende wijkbewoners en ondernemers. Samen aan de slag. De micro economie in de wijk is een belangrijke verbinder en het zijn de ondernemende wijkbewoners die het verschil kunnen maken. De wijk als slaapstad of als bruisende buurt met allerlei activiteiten in de buurt zelf.
Kernactiviteiten  ‘Van thuisresto tot burenbioscoop. Van Ideeenbrouwerij tot Repaircafe. Klusklup, Burendienst, Zorgnetwerk, Winkeltje aan huis, Dansklup op zolder, Markt van zelfgemaakte producten, Kunst uit de WIJk galerie, Kunstroute, Permacultuurtuin, Reizende banken, tot Wildbreien. Allemaal door wijkbewoners zelf opgezet. En het zijn vooral wijkbewoners die de regie hebben. Regie terug in je eigen leven en over je eigen buurt. Op eigen kracht. Burgerkracht.”
Initiatiefnemer  Trekker en motor is Marjanne van Ginneken. Zij organiseert zelf een groot aantal initiatieven en helpt anderen om ideeën van de grond te krijgen door mensen met elkaar te verbinden. Zij communiceert voortdurend hierover via social media, helpt andere netwerken door haar kennis te delen, organiseert bijeenkomsten, online en offline ontmoeting etc.
Gestart
Aantal leden/ betrokkenen Marjanne heeft een database met zo’n 4.000 contacten in Rotterdam en in het land.
Organisatievorm  Stichting
Partners en financiering 

 

Sponsors zijn meestal gekoppeld aan initiatieven. Ondersteuning van het netwerk wordt nu ook gesponsord door deelgemeente Prins Alexander. 

Geef een reactie