Geef om de Jan Eef

Community naam  Jan Eef
Website geefomdejaneef.nl
facebook.com/geefomdejaneef
Doel/ Motto
Geef om de Jan Eef
Ontstaan  De initatiefnemers: ‘Dit burgerinitiatief ontstond oktober 2010 in de Baarsjes/Amsterdam West na de overval op juwelier Hund in de Jan Evertsenstraat waarbij Fred Hund om het leven kwam.  Met Geef om de Jan Eef willen we laten zien dat de Jan Evertsenstaat alles in zich heeft om een van de parels te worden van Amsterdam West. Onze activiteiten en evenementen zijn erop gericht om ondernemers in de straat te steunen, bewoners boodschappen te laten doen in de straat en het positieve nieuws uit deze levendige straat en de omliggende buurten te delen.’
Kernactiviteiten Eerder organiseerde Geef om de Jan Eef: De Geef om de Jan Eef dag op 27 november 2010 (steunbetuiging aan familie Hund en ondernemers in de Jan Eef) Kerst op de Jan Eef 23 december 2010 Jan Eef Valentijnsdag 12 februari 2011 Jan Eef Terrasdag 9 juli 2011 Sinds nov 2011 iedere 2e zaterdag van de maand van 10 tot 5 de MercatorMarkt, een versmarkt op het Mercatorplein.
Gestart Oktober 2010
Aantal leden d.d. ± 4.000 Facebookvrienden (nov 2012)
Organisatievorm  Geef om de Jan Eef is sinds kort een winkelstraatvereniging. Het is een soort wijkonderneming waar bewoners en ondernemers lid van kunnen worden.Naast de twee gangmakers Jeroen Jonkers (voorzitter) en Anita Groenink zijn er twee actieve leden die de website en online coms doen, is er een grote club mensen die op uitnodiging zaken als flyeren, fotograferen, kramen bemannen, opruimen, posters plakken, informeren etc. oppakken en is er een redactie van ca 10 mensen die schrijven voor de website.
Partners en financiering  De vereniging krijgt subsidie via economische zaken (stadsdeel West) en via het buurtbudget.

Geef een reactie